Blue Flower

Zo, dan gaan we nu maar eens aan de gang. Hieronder staan enkele instructies voor het maken van jouw eigen points of interest (POI of interessant punt). Ik hoop dat je heel veel plezier beleefd aan het zoeken naar informatie, het maken van de foto's en het inspreken van de tekst. Het inspreken ging bij mij natuurlijk ook niet de eerste keer goed (de 2e en 3e keer trouwens ook niet ) Ik vond het best wel raar om mijn eigen stem te horen en dan wil ik ook nog eens lekker spontaan klinken zonder teveel te uuuh uuuh. Niet gelukt maar dat maakt het wel zo leuk, ik hoef tenslotte het journaal niet te presenteren. Mocht het nou niet helemaal lekker lopen, begin dan niet gelijk met je smartphone te gooien maar stuur even een mailtje naar , dan kan ik je vast wel helpen. 
Leuk dat je mee doet.  Samen maken we van Nederland één grote verzameling van interresante weetjes.  Hieronder wat voorbeelden en tips om je op gang te helpen. Succes!

Voorbeelden van POI's:
 • De geschiedenis van jouw huis, wie is de architect en waarom staat het op deze plek? Mijn huis bijvoorbeeld is een rijtjeshuis uit 1956, gebouwd door de P.N.E.M. (Provinciale Noord-Brabantse Electriciteits Maatschappij) voor haar werknemers en hun gezin. Vanwege de woningnood na de tweede wereldoorlog in eerste instantie gebouwd voor 2 gezinnen, een duplexwoning dus, maar nu een eengezinswoning. Interessante details of anekdotes zijn……enz.enz.
 • De historie van die schitterende kerk, de functie van die sluis of welke oevers deze brug verbindt enz.enz.
 • De reden waarom die kunstenaar dat beeld heeft gemaakt, wat wil hij hiermee verbeelden en waarom staat het op die plek. 
 • Welke planten en dieren je op een bepaalde plaats ziet. Wat zijn de kenmerken en hun (eigen)aardigheden? Wist je bijv. dat een haas 90km/hr kan rennen en in volle snelheid een haakse hoek kan nemen om aan zijn achtervolger te ontkomen.

Wat wel in jouw POI:

 • Afbeeldingen: voeg 3 foto’s naar keuze toe. Denk bijv. aan een detailfoto of een oude foto. Denk aan copyright! Foto’s die je zelf maakt zijn altijd goed. Je hoeft geen prof te zijn om een leuke foto te schieten. Ik maak ze gewoon met mijn smartphone.Hele oude foto's zijn trouwens vrij van copyright. Ik verklein de bestandsgrootte van mijn foto's door te openen in paint en dan te kiezen voor formaat wijzigen. Dan zin ze nog maar een paar honderd kb.
 • Geluid: gewoon inspreken op je smartphone: duidelijk en niet te snel, hou het rustig. Net alsof je iets verteld aan je vriendin, je vriend, de buuf of buum. Let op je uitspraak, dialect kunnen veel mensen niet volgen. Twee minuten is al best wel een heel verhaal dus maak het niet te lang. Je mag ook gerust meerdere poi's inspreken als je er veel over te vertellen hebt. Belangrijk! Het bestand moet MP3 zijn en mag niet groter zijn dan 1.800 KB . Ik maak zelf gebruik van de gratis app: "smart voice recorder" voor de geluidsopname. Bij de instellingen zet ik de kwaliteit op 8kHz(phone) en gebruik zamzar.com om het bestand om te zetten  naar MP3  en tegelijk te verkleinen.
 • Beschrijving: Hier zet ik standaard:  Weet jij nog meer over deze POI, klopt er iets niet of heb je een melding of vraag: mail de Buuf dan even!infovarenmetdebuuf.nl
 • Geschiedenis van jouw huis, gebieden en plaatsen kun je vinden op internet, bij de gemeente, in archieven en bij oudheidkundige kringen. Misschien weet je ook nog wel een legende, anekdote of een ‘men zegt dat….’.Dat wil ik wel horen.

 

 • EN HEB JE ECHT VEEL TE VERTELLEN? Dan maak je toch lekker meerdere POI's

 

En wat niet in jouw POI:
 • Namen en/of foto’s van nog levende personen
 • Foto’s of teksten van internet waar auteursrecht op zit
 • Alles waarvan je zelf al van weet dat dat echt niet kan!
 • De POI komt niet al gelijk in de app te staan. De Buuf moet hem eerst vrijgeven.

Kom je er niet aan uit? Mail me dan even hè.

SUCCES!

In het voorjaar met mijn gezin een motorboot gehuurd en vanuit de Biesbosch naar Rotterdam gevaren. Door de Spieringsluis en de Ottersluis over het Wantij naar Dordrecht. Vandaar over de Noord en de nieuwe Maas richting Delfshaven waar we enthousiast werden ontvangen door 2 havenmeesters. Een ligplaats met schitterend uitzicht op de moutmolen. Onder het varen zag ik  ontzettend veel bedrijven op de oevers. Bedrijven waarvan ik wel zou willen weten wat daarbinnen gebeurt, waarom opgericht en met welke missie. Daarnaast vele restaurants met terrasjes aan het water.

Ditzelfde geldt als ik ga fietsen of wandelen. Wat drijft die bedrijven, wat gebeurt daar op die boerderij en waarom zou ik nou juist dat ene terrasje verkiezen boven dat andere en in welk hotel of B&B zou ik me welkom voelen?
Natuurlijk kan ik  websites bezoeken maar ik hoor liever waarom ik juist voor jouw bedrijf zou moeten kiezen. Dan hoor ik het enthousiasme in jouw stem als je verteld over jouw onderneming, jouw passie. In 1 á 2  minuten kun je al genoeg vertellen om mensen over te halen voor jou te kiezen. Fotootjes erbij voor een sfeer impressie, een link naar je website voor nog meer info en het beeld is compleet. 

Jouw bedrijf aanprijzen, maar net even anders. Geen business to business of business to person maar person to person want we zijn tenslotte allemaal mensen. Vertel zelf de geschiedenis van jouw bedrijf op een manier die in lijn is met wat de Buuf wil uitdragen.


Bijdrage:
Om mijn 'varen met de Buuf' droom te bekostigen, vraag ik bedrijven een jaarlijkse bijdrage van €35,00excl BTW per lokatie. Niet teveel, denk ik. Voor mij een manier om de app zonder vervelende reclames in de lucht te houden en een mogelijkheid tot uitbreiding met routes en andere handigheidjes. Voor jou een manier om jouw bedrijf anders aan te prijzen. Omdat ik het fijn vindt dat je meedoet, is het eerste half jaar gratis. Kun je het uitproberen. Dus grijp je kans, en maak jouw bedrijfs poi.